VASTGOEDADVIES & AANKOOPBEGELEIDING   TENERIFE

INVOER - UITVOER - CONTAINERS

OPGEPAST: Bij het overbrengen van containers ondervonden we in de vorige maanden soms inhoud van motors of andere voertuigen die in België nog niet ingeschreven waren op naam van de eigenaar van de container! Dit kan niet alleen vertragingen maar ook veel extra administratieve kosten meebrengen!!!

​

DENK GOED NA VOORALEER TE VERSCHEPEN! 

​

Na de aankoop van een appartement of woning in Tenerife staan heel wat mensen met de vraag of ze nu alles vanuit België met een container naar Tenerife verhuizen of een auto naar Tenerife rijden en vanuit Huelva of Cadiz de oversteek maken of deze via ro-ro vanuit Zeebrugge te laten verschepen. Weinig informatiebronnen geven hier duidelijkheid over en een verhuisfirma contacteren kan duurder zijn dan een scheepsagent. Het beste is hiervoor om zowel van België naar Tenerife of omgekeerd met een erkend transportbedrijf en douaneagentschap in zee te gaan. 

​

Resident of geen resident, het verschil...

​

Indien u voor een tweede verblijf meubels en huisraad met een container naar Tenerife wenst te verschepen zult u er rekening moeten mee houden dat u bij aankomst 7% lokale IGIC taks zult moeten betalen op de aangegeven waarde! Hou er tevens rekening mee dat alle goederen minimum drie maanden in uw bezit moeten zijn of toch tenminste de datum op de factuur dit moet kunnen bevestigen. Indien u zich fiscaal in Tenerife komt vestigen moet u bij aankomst van de container een "certificado de residencia" kunnen voorleggen afgegeven van de gemeente waar u zich geregistreerd hebt en moet uw NIE bij Hacienda (belastingen) geregistreerd zijn.  Hiermee krijgt u vrijstelling van IGIC maar naast deze taks moet u in beide gevallen rekening houden met enkele lokale invoer-, transport- en haventaksen alsook een eventuele kostprijs per extra dag dat u de container ter plaatse wenst te hebben om te lossen. 

OPGEPAST: Indien u uw NIE via de Spaanse ambassade in België liet aanmaken werd deze in het vaste land geregistreerd! Dit wil zeggen dat u voor douane en belastingen niet in Canarias maar het vaste land ingeschreven bent en hierdoor 21% IVA aangerekend zal worden. Je kan dit voorkomen door deze bij de Policia Nacional in Playa de las Américas te laten wijzigen op een adres in Tenerife.   

​

Een auto uitvoeren naar Tenerife!

Om uw auto over te brengen zijn slechts twee opties! Of u rijd ermee naar Cadiz of Huelva om er daar met een ferry te verschepen naar Tenerife. Dit duurt via Cadiz (Acciona) 3 dagen boottocht in erbarmelijke omstandigheden of via een nieuw schip kan u ook via Huelva "Trasmediterranea" verschepen en staat u 28uur later in Gran Canaria en een paar uur later in Tenerife. De andere optie is uw auto via Zeebrugge naar Santa Cruz de Tenerife verschepen. Hou er wel rekening mee indien u uw auto meeneemt dat u in Santa Cruz aan de douane best een taks betaald, dat u na maximum 6 maanden uw auto moet op spaanse nummerplaten plaatsen en hiervoor een "groen NIE document" nodig hebt alsook ongeveer 9 indien minder dan 11PK en 13% indien meer dan 11pk btw zult u moeten betalen afhankelijk van de cataloguswaarde van het voertuig in Canarias. hou ook rekening met een nieuwe automobielinspectie (ITV) en gestor-kosten voor de administratie. Voor de lokale wetgeving, klik hier...  OPGELET: Kijk eerst of het voertuig dat u wil uitvoeren naar Spanje een nieuwe homologatie in Canarias kan krijgen! We ondervonden bijvoorbeeld problemen met Range Rover die in België als lichte vracht ingeschreven was en het gewicht niet overeen komt met de Spaanse wetgeving!

​

Wat containers en verschepingen betreft kan ik u doorverwijzen naar: 

​

Lalemant Zeebrugge:

Neem gerust contact op met Marianne Mertens op onderstaand nummer. 

​

Tel : +32 50 54 42 66

Fax: +32 50 54 66 01

E-mail: zeebrugge@lalemant.com

www.lalemant.com

​

Enkele richtprijzen kan u hieronder vinden:

​

Actuele zeetransporttarieven voor verscheping van hoofdzakelijk verhuisinboedels en tweedehands wagens *inclusief receptie /behandelingskosten /bunkertoeslag / isps & locale havenkosten in laad- (hoofdzakelijk vanuit Antwerpen en Zeebrugge) en loshavens (Santa Cruz de Tenerife / Las Palmas).

 

Containers : zeetransporttarief ‘all-in’ (zie *)  Eur 1.650,00 /20 ft standaard box en Eur 2.600,00 / 40 ft standaard box op basis van ‘ongevaarlijke’ persoonlijke goederen.

 

Tweedehandswagens (normale grootte) : zeetransporttarief ‘all-in’ (zie *) Eur 1.200,00

Voor grotere voertuigentypes of in combinatie met aanhangwagen (+ lading) (Lengte : > 5,00 m) pick-ups / camionetten / grote 4x4 wagens) dient prijs aangevraagd te worden bij de scheepslijn.

 

Ook kleinere verzendingen van verhuisgoederen  kunnen steeds in ‘groupage-container’  verzonden worden.   Het zeetransport wordt hierbij hoofdzakelijk getarifeerd op het totaalvolume van de goederen.

Ons actueel zeetransporttarief voor ‘groupage-verzending’ van persoonlijke (ongevaarlijke) goederen met bestemming Santa Cruz de T. en Las Palmas bedraagt  Eur 120,00 per m3, dit is een ‘all-in’ inclusief receptie / behandeling vanaf het groupagemagazijn in de laadhaven tot op kaai in de loshaven, eventuele opslag/stockage van de goederen in magazijn.

 

Tevens dient de klant ook nog rekening te houden met de additionele kosten zoals bijvoorbeeld voor : het voor- en natransport, de verplichte Solasweging bij exportcontainers, eventuele opslag/stockage,  de export- en de importformaliteiten voor verscheping en douanediensten op basis van de specificaties volgens de wensen van de klant.

​

Verder beschikken wij over  excellente agenten ter plaatse welke de opvolging en formaliteiten - bij aankomst van de goederen in de laadhaven -  kunnen vervullen naar de wensen van de klant.

Deknock.immo are registered agents in Tenerife Spain  +34-692 12 27 52 experts in real estate registered in Spain under nº2774 and Belgium BIV 511433