VASTGOEDADVIES & AANKOOPBEGELEIDING   TENERIFE

MAKELAARS KIEZEN

Mirakels zijn er enkel in Lourdes als je geluk hebt!

De wens van iedereen is een mooie villa of een mooi penthouse appartement eerste lijn in Costa Adeje of uw droomregio aan 150.000€ of minder! Wees zeker dat alles wat er op de vele websites als een KOOPJE uitziet wel een addertje onder het gras zal hebben! Misschien bestaat het niet eens, misschien tonen de foto’s de omgeving verkeerdelijk of is het een vastgoed dat reeds van voor de crisis op een verloren pagina op het internet rondslingert! Ook als je iets om te huren zoekt, wees er dan zeker van dat die luxe villa in La Caleta aan 150€/nacht niet bestaat, en als je aankomt de eigenaar van niks zal weten! 

​

Makelaars in Tenerife of België?

​

    A: Makelaar in Spanje of België kiezen?

Door de crisis in Spanje sprongen enkele beursorganisatoren op de Belgische en andere markten. Op deze beurzen vindt je een aanbod van buitenlandse makelaars maar ook in België en Nederland gevestigde makelaars. Onze opinie is dat een makelaar die niet ter plaatse aanwezig is u achteraf geen diensten zal kunnen bieden maar meestal zijn ze ook niet bekend met de plaatselijke wetgeving en het actuele aanbod! Meestal is er een commissie akkoord met een lokale makelaar die uw belangen dan ter plaatse zal behartigen! Aan u de keuze of u dit een goed gevoel geeft… 

​

    B: Makelaars in Spanje of Tenerife!

In Spanje en Tenerife bestaat geen register van makelaars zoals in België met het BIV het geval is! Iedereen kan in principe makelaar worden door een zelfstandig statuut aan te nemen en zich als makelaar in te schrijven! Voor uw eigen veiligheid is het dus belangrijk te weten met WIE je in zee gaat en hoeveel ervaring die heeft! Controleer of de makelaar ingeschreven is bij een beroepsfederatie zoals APEI (Agencias Expertos Inmobiliarios) of Tenerife South Real Estate Association! De meeste van deze makelaars beschikken over een BA verzekering zoals in België. Slecht enkele makelaars hebben naast de lokale registratie tevens een Belgisch (occasioneel) BIV nummer en een BIV verzekering! Vraag hier desnoods een bewijs van… Let ook op voor verkoop rechtstreeks van eigenaars of gepensioneerden die als niet geregistreerde makelaar nog wat willen bijverdienen!

​

    C: Online zoeken en het aanbod…

Onze ervaring is dat de meeste websites niet geactualiseerd zijn en meestal over panden beschikken die reeds maanden verkocht zijn! Dit is niet altijd onbewust, die lokkertjes brengen een eerste dialoog tot stand en “toevallig” was dit pand nu neet verkocht als u ter plaatse aankomt!

De keuze aan U! 

​

In Tenerife zijn tientallen makelaars en honderden websites die enkel vastgoed promoten. Hou er rekening mee dat wat je ziet niet altijd is wat je krijgt! De crisis heeft vooral de engelse makelaars op het idee gebracht het magische woord "bankreposession" en "urgent sale" te gebruiken waar dit totaal niet het geval is om maar niet te spreken van de zeer vele sites met "lokappartemenen" die fantastisch in prijs en foto zijn maar bij uw aankomst helaas niet meer op de markt zullen zijn! 

​

Hou er OOK rekening mee dat vele verkopers u zullen bijstaan tot de verkoop beslist is en u dan in de steek zullen laten daar ze vanaf dit moment niks meer aan u verdienen. Ook achteraf is er nog wat werk aan de winkel, registratie, levering meubels, aanpassingswerken enz... waar u liefst niet alleen voor zal staan!!!

Deknock.immo are registered agents in Tenerife Spain  +34-692 12 27 52 experts in real estate registered in Spain under nº2774 and Belgium BIV 511433